menu menu

Montujete-li kondenzační kotle Ariston, sbírejte prostřednictvím našeho partnerského programu body, za které si vyberete odměnu dle Vašeho výběru.

ariston, odměny, věrnostní program

PROČ ZVOLIT NOVINKU NIMBUS NET R32?

23. 12. 2022

Novinka u společnosti ARISTON: tepelné čerpadlo Nimbus NET R32 – představuje správnou volbu pro udržitelný komfort díky vysoce efektivnímu řešení pro systém vytápění, chlazení a ohřev teplé vody. Vše s maximální tepelnou pohodou, a navíc se snadným ovládáním. Současně minimalizujete náklady na energii a omezíte uhlíkovou stopu. A to je jen začátek.

Všechny modely tepelného čerpadla vzduch/voda s označením Nimbus NET R32 jsou zařazeny v nejvyšší energetické třídě A+++. Vysoký topný faktor COP maximalizuje účinnost a zároveň minimalizuje celkovou spotřebu. Díky použití moderního chladiva R32 se snižuje celková ekologická stopa produktu. Mezi další benefity tohoto tepelného čerpadla patří i kvalita a spolehlivost.

Trvalou kvalitu, vysoký výkon, spolehlivost a tichý chod po celou dobu používání zajišťují nejmodernější technologie a použité funkce. A to nejen v běžných podmínkách provozu, ale také v extrémních podmínkách.

Zákazníci ocení snadné ovládání díky propojení s designovými termostaty SENSYS NET HD, které jsou součástí dodávky. Samozřejmostí je komunikace v českém jazyce a nápovědné texty pro uživatele a také pro servis. Díky komunikační Wi-Fi bráně a aplikaci Ariston Net lze zařízení snadno ovládat odkudkoliv prostřednictvím smartphonu, tabletu nebo PC.

Jako všechny výrobky nabízené firmou ARISTON, vyniká tato řada svým elegantním vzhledem, který vytvořil italský designér Umberto Palermo. Díky modernímu, elegantnímu a atraktivnímu vzhledu vnitřních i venkovních jednotek vypadá skvěle v každém prostoru. A to jak uvnitř, tak i vně domu.

NIMBUS NET R32 je sestava tvoření venkovní jednotkou (tepelné čerpadlo) a vnitřní jednotkou (hydraulická část tepelného čerpadla). V nabídce je provedení SPLIT a také verze MONOBLOK. Pro verzi SPLIT jsou vnitřní a venkovní jednotka propojeny chladivem a výměník tepla s oběhovým čerpadlem topení jsou ve vnitřní jednotce. Verze MONOBLOK naopak vede topnou vodu až do venkovní jednotky, kde je deskový výměník i oběhové čerpadlo. Proti případnému zamrznutí topné vody při dlouhodobém výpadku elektrické energie je možno jednotku ochránit vhodným příslušenstvím.

Řada Nimbus NET R32 nabízí širokou škálu výkonů a nepřeberné množství řešení pro samostatné rodinné nebo řadové domy, menší bytové domy nebo i komerční prostory. Systém je připraven pro podlahové topení stejně jako pro radiátory, tak pro smíšené topné systémy.

NIMBUS COMPACT NET R32

Je skvělým řešením pro rodinné domy nebo byty s omezeným prostorem. Ve společné skříni je hydraulická část tepelného čerpadla včetně záložního elektrického zdroje a zásobník pro ohřev teplé vody o objemu cca 180 litrů. Kompaktní řešení typu „lednice“ umožňuje maximálně rychlou instalaci, nabízí minimální zastavěnou plochu a zajistí dostatek teplé vody. Bonusem je designové řešení, které se hodí do moderního bytu nebo domu jak pro topení, tak i pro chlazení.

NIMBUS PLUS NET R32

Verze PLUS je řešením pro topení nebo chlazení, bez ohřevu teplé vody. Vnitřní kompletně vybavená jednotka se umisťuje na stěnu. V případě potřeby ohřevu teplé vody lze vnitřní jednotku snadno rozšířit o objemově vhodný zásobník TUV (doporučeny jsou zásobníky ARISTON), teplotní čidlo a třícestný ventil.

Tepelné čerpadlo ve verzi PLUS (jen topení) lze také kombinovat s ohřívači vody s tepelným čerpadlem řady NUOS. Vznikne tak sestava dvou nezávislých zdrojů tepla a teplé vody.

NIMBUS POCKET NET R32

NIMBUS POCKET je řešením pro stávající instalace, kde je zadáním ekonomizovat provoz stávajícího zdroje – například elektrokotle. POCKET umí samozřejmě nejen topit / chladit, ale také ohřívat teplou vodu. Nabízí venkovní jednotku a systém regulace, bez vnitřní hydraulické části a bez záložního elektrického zdroje.

NIMBUS HYBRID NET R32

Je skvělým parťákem pro objekty s větší tepelnou ztrátou, ve kterých je požadavek jak topení, tak ohřevu teplé vody. Jedná se o kombinaci monoblokového tepelného čerpadla a kondenzačního kotle s výkonem sestavy již od 0,5 kW a teplotou systému do 80 °C. Pro maximální účinnost se doporučuje kombinovat systém Hybrid s novým kotlem Ariston. Existuje ale také možnost kombinace i se starším kotlem nebo dokonce s kotlem jiných výrobců.

Výrobky řady NIMBUS NET R32 jsou nabízeny s bohatým volitelným příslušenstvím pro řešení každé topné soustavy a každé instalace. Kontaktujte nás a objevte možnosti nové řady tepelných čerpadel Nimbus NET R32.