menu menu

Montujete-li kondenzační kotle Ariston, sbírejte prostřednictvím našeho partnerského programu body, za které si vyberete odměnu dle Vašeho výběru.

ariston, odměny, věrnostní program

PROČ MÍT DOMA HYBRID

21. 12. 2022

Prostřednictvím jediného produktu je možné topit, chladit nebo také připravit teplou užitkovou vodu. To vše s minimálními provozními náklady a minimem emisí CO2. Řeč je o kombinovaném systému do ARISTON s označením HYBRID, který přináší revoluční řešení do našich domácností.

 

Kompaktní HYBRID systém kombinuje do jednoho funkčního systému ARISTON kondenzační kotel řady GENUS nebo CLAS s vysoce efektivním tepelným čerpadlem NIMBUS systému vzduch/voda. Vestavěná chytrá regulace Smart Hybrid Manager zajišťuje pro topný systém maximální účinnost ve všech provozních režimech. Kombinuje dle aktuální potřeby a aktuálního stavu soustavy vysoce efektivní tepelné čerpadlo a výkonný zdroj tepla – kondenzační kotel. 

 

Právě díky kondenzačnímu kotli dokáže systém HYBRID dodat pro topnou soustavu v případě potřeby vysoký výkon (až 35 kW) a teplotu (až 80 °C). Režim plynového kotle se nejvíce hodí pro zimní období. Na jaře či na podzim bude hlavním zdrojem tepla tepelné čerpadlo vzduch/voda (ve výkonové řadě 5 až 15 kW. Modulovaný výkon tepelného čerpadla a výstupní teplota až 60 °C zajistí teplo maximálně ekonomicky. Velkou výhodou pak je, že oba zdroje tepla mohou a dokážou pracovat v topné soustavě jak samostatně, tak současně – podle navolených parametrů a stavu soustavy. 

 

Nejlepší využití najde Hybrid ve stávajících objektech (částečně rekonstruovaných nebo před rekonstrukcí) a v objektech s vyšší tepelnou ztrátou. Tyto objekty obvykle mají starší topnou soustavu s radiátory a požadavkem teploty topné soustavy nad 50 °C a stávající elektrická přípojka neumožňuje instalovat plně elektrický záložní zdroj domu (například potřeba dalšího záložního zdroje elektro 10 kW). Díky kombinaci s plynovým kotlem lze tepelné čerpadlo navrhovat v menších výkonech, a tedy s nižší pořizovací cenou. Uživatelé pak ocení rychlejší návratnost počáteční investice.

 

Maximální tepelná pohoda uživatele je zajištěna díky regulaci SMART ENERGO MANAGER, a to při nejvyšší účinnosti a s minimálními provozními náklady. Inteligentní rozhodovací proces jednotky dle uživatelem zadaných parametrů (cena plynu, cena elektřiny a požadovaný tepelný komfort) je schopen optimálně využívat synergie mezi tepelným čerpadlem a kondenzačním kotlem – maximální využití jejich předností ve vhodném okamžiku. Pro uživatele je samozřejmostí snadná obsluha a ovládání prostřednictvím dodaného nového moderního pokojového termostatu SENSYS HD doplněného o možnost ovládání a kontroly odkudkoliv prostřednictvím aplikace ARISTON NET.  

 

Uživatelé získají kvalitní a maximálně efektivní zdroj tepla, se snadnou obsluhou, minimálními pořizovacími náklady a rychlou návratností, a současně zdroj tepla zohledňující ekologické požadavky v maximální možné míře.