menu menu

Montujete-li kondenzační kotle Ariston, sbírejte prostřednictvím našeho partnerského programu body, za které si vyberete odměnu dle Vašeho výběru.

ariston, odměny, věrnostní program

PORADNA S BOHUMILEM PLACHÝM

14. 10. 2022

Zájem o tepelná čerpadla roste, dodavatelé nestíhají  

 

Tepelná čerpadla jsou mezi lidmi stále více diskutované téma. Zájem o ně v posledních měsících raketově roste, a to jak u větších objektů, jako jsou firmy, tak u jednotlivců, kteří si chtějí pořídit vlastní tepelné čerpadlo domů či na chaty. Proto jsme velmi rádi, že specialista na tepelná čerpadla Bohumil Plachý dorazil do rádio poradny Českého rozhlasu Hradec Králové a mohl popsat, i díky zvídavým dotazům posluchačů, jaké jsou výhody a nevýhody čerpadel, jaké existují typy nebo jak vlastně fungují.  

Kromě základních informacích o tepelných čerpadlech se díky tomuto rozhovoru dozvíte, co tuto neočekávanou vlnu zájmu spustilo a jak se s ní vypořádávají dodavatelé. Vaše zákazníky tak můžete připravit na delší čekací dobu, která u větších zakázek může přesahovat i rok. Důvodem jsou podle odborníků rostoucí ceny za energie, strach uživatelů z nedostatku plynu, ale také zvýšení dotací na řešení vytápění pomocí tepelných čerpadel.  

Posluchače také velmi zajímalo, jestli je s pořizováním čerpadla nutné měnit rozvody, jaký je rozdíl mezi monoblogem a splitem nebo jaké čerpadlo by Bohumil Plachý doporučil do starého domu.  

Inspirujte se odpověďmi našeho specialisty a buďte připraveni na všechny dotazy, které si v dnešní době pokládá stále více lidí. Příjemný rozhovor si můžete poslechnout ze záznamu zde